יתרונות הלחם

לחם הוא מרכיב עיקרי של דפוס אכילה בריאה, היות והוא דל בשומן ומהווה את אחד המקורות הטובים ביותר לסיבים. הוא מורכב מפחמימות המספקות אנרגיה, חלבונים, ויטמינים ומינרלים. כמובן שההתייחסות היא לאיכות טובה בלבד של לחם, המורכב מגרגרים טהורים. לחם אורגני מספק לגוף מקור נפלא של פחמימות נטולות חומרים משמרים, המספקות לגוף סוג מועדף של אנרגיה, והמהוות חלק חשוב מכל תכנית אכילה בריאה.

בניגוד לטענה לפיה פחמימות "משמינות", שילוב כמות מספקת של פחמימות בתזונה מבטיח כי הגוף יפעל כמו מכונה משומנת היטב. לפחמימות קיים תפקיד משמעותי המאפשר לאדם לחיות את החיים במלואם. הן תורמות להנאה מהאוכל, שיפור החיים וסיפוק שביעות הרצון מהתזונה.

לחם דגנים מלא מספק אף ויטמינים מקבוצת B, המסייעים לגוף להמיר את המזון לאנרגיה באופן יעיל, ברזל, לשם הובלת חמצן בגוף, אבץ, לשם צמיחת תאים, ריפוי ולחימה בזיהומים, חומרים מזינים נוגדי חמצון דוגמת ויטמין E, סלניום, אשר מגן על תאים מפני נזק הנגרם להם באמצעות חומרים רעילים, כולל זיהומי עשן, ומקבץ חומרים מזינים צמחיים המסייעים בהגנה מפני מחלות.

לחם הוא מקור חשוב לסיבים. למעלה מרבע מצריכת הסיבים היומית של אדם מגיעה מלחם, החיוני לתפקוד בריא של מערכת העיכול. מחקרים מוכיחים כי סיבים מסייעים בהגנה מפני סוגי סרטן מסוימים ומפני שתי הצורות של סוכרת. שש פרוסות לחם דגנים מלא, מספקות שבעים אחוזים מהצריכה המומלצת של סיבים.