סטודנטית מבשלת - בריאות ומחקר

סטודנטית מבשלת

מאז שהייתי סטודנטית למדתי לבשל. זה התחיל בבישולים של סטודנטים. שקשוקות, שניצלים, פירא. אוכל שקל להכין והוא מהיר ומזין. זה מה שסטודנטים צריכים- קלוריות זמינות שלא ישמינו אותם יותר מידי אבל יספקו חומרים מזינים למוח החושב.

מאז עברתי שדרוגים רבים. לקחתי את כל הידע שלי בבישול מתקופת האוניברסיטה והתחלתי לעשות ניסויים לדברים חדשים. לרוב זה לא הלך. ניסיתי לעשות שילובים מוזרים ומשונים, למשל תפוחי אדמה מוקרמים עם אנשובי. זה יצא מזעזע וזה לימד אותי שלא הכל אפשרי בבישול ולדמיון, אמנם יש תפקיד מכריע במטבח, יש את הגבולות שלו של המציאות בתנור ועל הגז

עם זאת, חלק מהשילובים יצא מצוין וככה הוספתי פרטי מאכל ייחודים לי לרפרטואר שלי. למשל, תבשיל שאני מאד מתגאה בו זה קציצות עם קישואים וטונה. תבשיל נוסף זה עוף מוקפץ בסגנון הודי עם קארי וחלב קוקוס.

 יצא ככה שנוצר לי מוניטין של בשלנית ואנשים אוהבים לבוא ולאכול את האוכל שלי. נהייתי שפית חובבנית. אני לא יודעת אם זה מספיק למסטר שף , אבל זה בהחלט הולם את צרכי האורחים שלי שמתענגים על הבישולים שלי

המסקנה היא פשוטה, כל דבר אפשר ללמוד לעשות לבד ולהגיע לרמה לא רעה בכלל. החיסרון היחידי של בישול כתחביב הוא בעצם חסרון המלווה כל תחביב ולא משנה מהו: הצורך בזמן פנוי ובשלוות  נפש. את אלו לא תמיד יש בטרדות היום-יום. אבל אפשר בכל זאת לנסות.