עוגיות טחינה שכל ילד יאהב

טעות מרה להיכנס עם הילד לסופרמרקט. מצד אחד, נורא בא לנו להעביר לו שיעור בצרכנות נבונה – איך בוחרים פירות וירקות טריים, איך קונים רק מבצעים, איך מוצאים את הקופה עם התור הכי מהיר ועוד מיני טיפים חשובים לחיים. העניין הוא שכל זה כלל לא מעניין את הילד. אותו מעניין רק מתי עוברים, ולו רק חולפים, על פני המעבר של השוקולדים, המעבר של הממתקים או המעבר של העוגיות והעוגות. ואז מתחילה דרמה שלמה – הילד מתחיל בקטנה עם משיכות בקצה התחתון של החולצה – תקני לי, תקני לי. וכשאימא מסרבת הילד עובר למהלכים אגרסיביים יותר – מרים את קולו, בוכה בתחנונים, רוקע ברגליים, משתולל ומה לא.

אימא שרוצה לצאת מזה כמה שיותר מהר ועם כמה שפחות מבטים מהסובבים תיכנע בקלות ותגיד בסדר, אבל רק את זה, ומכאן תיפתח עליה הרעה לעוד הרבה דברים שהם "רק את זה". כך העגלה תתמלא בדברים מאוד לא בריאים, לא במיוחד זולים ולא בטוח שגם כולם ייאכלו לפני שיפוג התוקף. אז השיעור בצרכנות נכונה הופך מהר מאוד לביקור בבית עמי ותמי, וזה, איך אומרים, באסוש.

ויש גם את העניין הזה שבאים אליכם הביתה ילדים, והם מצפים בקוצר רוח לקבל לשולחן כיבוד קל ומזמין, ורצוי מתוק ומשמין. לא חתיכות ירקות חתוכים, לא כריכונים חמודים – חטיפים מארחים יקרים, חטיפים, שוקולדים, סוכריות, עוגיות, וכל מתוק אחר שיש לכם במזווה, תוציאו הכול. הילדים שהכי בקרייבינג לג'אנק כזה הם דווקא הילדים שבבית שלהם אימא ואבא מכתיבים אורח חיים בריא. הם מנצלים את ההזדמנות שהם בבית אחר כדי להסתער כמוצאי שלל רב.

אז מה, אתם צריכים להיכנע? ברור שלא. קודם כל, לסופר לא הולכים עם ילדים עד גיל 14 לפחות. הקטע שעד אז כבר לא יהיה מגניב להסתובב אתכם, אז לשמחתכם הם כבר לא ירצו לבוא אתכם במילא. ולגבי אירוחים למיניהם, נסו להיות יצירתיים, לפנק אותם עם עוגיות כמו שהם רוצים, אבל כאלה שאתם מכינים ושולטים בכמות הסוכר שיש בהם ובחומרי הגלם. עוגיות טחינה למשל אם תכינו לפי מתכון פגז כל ילד יאהב, וטחינה היא כידוע מאכל בריא במיוחד, אז הרווח יהיה כפול.

רוצים מתכון של עוגיות טחינה שתמיד מצליח? הנה, רק תבקשו:

מתכון לעוגיות טחינה

מה צריך?

חומרים שיספיקו ל- 50 עוגיות:

לבצק:

200 גרם חמאה רכה

200 גרם (1 כוס) סוכר

קורט מלח

320 גרם (1/2 1 כוסות + כף) טחינה גולמית איכותית

420 גרם (3 כוסות) קמח עוגיות, מנופה

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

לקישוט:

אבקת סוכר

ועכשיו, איך מכינים?

1. מתחילים עם זה שמכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר חמאה, סוכר ומלח ומעבדים עם וו גיטרה במשך כ-2 דקות במהירות איטית עד שמתקבלת תערובת אחידה. במידת הצורך עוצרים מדי פעם את העיבוד על מנת לחלץ את החמאה מהדפנות בעזרת מרית.

2. מוסיפים טחינה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים עוד, עד שמתקבל בצק אחיד ויציב. מוציאים מהקערה, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר במשך חצי שעה.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על משטח עבודה מקומח. חוצים את הבצק בעזרת סכין ויוצרים מכל חלק גליל בקוטר 4 ס"מ. עוטפים את הגלילים בניילון ומכניסים למקפיא למשך שעה.

4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל- 180 מעלות.

5. ועכשיו פורסים ואופים: מוציאים את הגלילים מהמקפיא ופורסים לעיגולים בעובי של 1/2 ס"מ. מניחים את העיגולים על גבי התבנית במרווחים של 1 ס"מ. אופים בתנור החם כ- 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

6. מניחים לעוגיות להצטנן לחלוטין ואז בוזקים עליהן אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, וזה טוב עד עשרה ימים.

בתאבון!